Project Description

Ada van Werkhoven

Vorm en compositie zijn voor Ada van Werkhoven het belangrijkste uitgangspunt. Daarna bouwt zij het werk op in lagen, lagen die zichtbaar blijven omdat ze doorzichtig zijn of niet helemaal afgedekt worden door een nieuwe laag. Elke laag vertelt zijn eigen verhaal en moet blijven boeien. Dit geldt met name voor de schilderijen. Ada heeft de creatieve handvaardigheid opleiding SKL te Leiden gevolgd en heeft zich verder ontwikkeld bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in de richting “docent beeldende vorming”. Een veelzijdige studie die opleidt tot kunstenaar en docent. In 2010 is zij afgestudeerd in de richting van de 3-dimensionale kunst. (www.ahk.nl).

De afgelopen twee jaar is zij zich gaan specialiseren in keramiek; handvormen, gieten en draaien. Heeft keramiek opleidingen  gevolgd bij Nelly van der Knaap (gespecialiseerd in porselein) en Kees Agterberg in Portugal en bij de SBB in Gouda. Winnares 1e prijs Kunst in het Overbosch, kunstevenement met tientallen kunstenaars in het Overbosch te Voorhout 16/17 augustus 2014. Zij lieten zich inspireren op deze mooie historische plek, waar cultuur en natuur elkaar ontmoetten.

Ada geeft kunstlessen en workshops bij diverse instellingen. Naast het maken van keramiek trekt zij er graag op uit en schildert “en plein air”.

www.adavanwerkhoven.nl