Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Expositie “ De verwondering”

Onder deze titel toont de kunstenaarsvereniging BIBkunst werk van vijf van haar leden. Vier leden zijn onlangs lid geworden van de vereniging en stellen zich aan u voor.

Voor één lid , onze fotografe Annie Slootweg, markeert deze expositie haar afscheid van de vereniging. Annie is vanaf het begin van de vereniging actief betrokken geweest bij de ontwikkeling : eerst vooral als partner van wijlen Joop van Bommel,kunstenaar in hart en nieren èn met talent om het verenigingsgevoel in woord en daad tot stand te brengen. Annie zelf is als begaafd fotografe later ingestapt als biblid, en heeft daarbij het stokje van Joop overgenomen; zó goed dat de BIB haar node ziet vertrekken…Annie toont hier foto’s van haar reizen en tevens portretten.

De vier nieuwe leden hebben ieder een unieke eigen stijl en uniek materiaalgebied gekozen…

Henk Kasbergen toont ons eveneens werk dat hij maakte tijdens zijn reizen naar verre oorden. Hij is een fan van pen en inkt en als je zijn gevoelvolle lijnvoering ziet begrijp je ook waarom. De contrasten in zijn zwart-wit werk zijn goed geplaatst, eigenlijk zó dat je geen kleuren mist maar als je zijn aquarellen bekijkt zie je dat hij ook die techniek tot leven wekt.

Sylvia Strijker bestrijkt een in de BIB nieuwe kunstdiscipline namelijk die van ‘sieraden maker’. Zij haalt haar inspiratie uit de seizoenen, kleuren en mensen om zich heen en werkt met vooral hoogwaardige materialen. Een door haar gemaakt sieraad is niet zomaar een decoratie maar is zó op maat gesneden dat het eigenlijk meer een aanvulling is op de persoonlijkheid van de drager…

Annelies Sleper houdt van werken met klei maar ook met gevonden materialen. Zij heeft een speelse geest die af te lezen is van het werk dat zich kenmerkt door een grote diversiteit en avontuur. Met haar keramische boot zou je zomaar wel eens een tochtje willen maken… Met haar houten vogels met accenten van klei ga je het liefst mee op trek….

Rik Zwijnenburg maakt beelden van voornamelijk klei via soms ingewikkelde – vaak door hem zelf uitgevonden- technische procedés. Deze beelden hebben met elkaar gemeen dat zij volkomen origineel emoties  vormgeven en soms twee elkaar uitsluitende emoties samenbrengen. Rik toont hier een serie van drie vissen die hij maakte naar aanleiding van de allereerste foto van zijn kleindochter. We zien ‘nieuwsgierigheid’, ‘angst voor het onbekende’ en als laatste zien we  ‘verwondering’ . Het beeld ‘ de verwondering drukt vooral de vraag uit :‘Waar ben ik dan nu toch terecht gekomen?’ We hopen dat u, als bezoeker van deze expositie eenzelfde gewaarwording ondergaat, om dan van verwondering wellicht zomaar soms even over te stappen naar bewondering. Hartelijk welkom van 5 maart tot begin juni bij deze bijzondere expositie.  Huisartsenpraktijk Oranje Nassau .

Adres: Oranjelaan 96 B, 2161 KH Lisse.

Open ma-do van 8:00 -17 u Vr 8:00-14:30u