Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De volgende Powervrouwen zijn volop in voorbereiding voor een gezamenlijke expositie in de Bibliotheek te Lisse.

Klaar Wolff, Lida van Wickeren, Mari Bongaerts, Miranda Draijer en Louise van Alenburg

Hier geven zij u een inkijkje in het creatieve proces en hoe de voorbereidingen van een dergelijke expositie in zijn werk gaat.

De vijf BIB kunstenaars zijn nog net voor de Corona crisis bij elkaar gekomen, Klaar heeft stuivertje gewisseld met Leontine.

Werk in wording werd getoond en er werd geïnventariseerd hoeveel werk er nodig is en van welke minimale afmetingen, zo goed mogelijk passend bij de ruimte die de bibliotheek te bieden heeft.

Een van de eigenschappen van Kunstenaars is dat ze veelal bezige bijtjes zijn en ook zeer flexibel! Dat laatste is zeker ook een nuttige eigenschap ten tijde van zo’n vreemde situatie als waarin we ons nu bevinden.

Klaar heeft bedacht om niet te schilderen, maar het thema weer te geven middels haar schrijfkunst. De expositie is vindt niet voor niets plaats in een bibliotheek. Eén op één, op gepaste afstand is zij bezig de andere powervrouwen te interviewen. Zo vinden we altijd wel weer een creatieve oplossing.

Het wordt een duik in het verleden, maar ook zeker in het heden: welke powervrouwen laten een indruk achter. Inspiratie en ideeën genoeg! We kijken naar subthema’s (bv. onze oma’s en overgrootmoeders) en passen ons werk aan elkaar aan qua sfeer en kleurgebruik met inachtneming van onze eigen stijl.

Hier een voorproefje van de oma/overgrootmoeder serie (deels in wording):

 

De expositie gaat plaatsvinden van begin juni (onder voorbehoud ivm Covid-19 regelgeving RIVM/Bibliotheek) tot 1 oktober 2020.