Project Description

Tijdens de opleiding ‘Bloemschikken en –binden’ op de RMTS in Aalsmeer in de jaren ‘80, werd mijn interesse voor alles wat met kunst te maken heeft gewekt. Want naast de praktijklessen was ‘Expressie’ toch wel mijn favoriete vak. Kunstgeschiedenis, kleurenleer, perspectieftekenen en kalligrafie… ik deed t met hart en ziel en nog meer plezier.

Jaren later, na veel omzwervingen heb ik uiteindelijk in 2007 de stap genomen en ben op schilderles gegaan. Eerst gewoon als ontspanning, maar dat werd al gauw een passie. Wanneer ik maar kon stond ik met een kwast of paletmes in de hand. Toen ik in 2012 als gevolg van de recessie opnieuw zonder vaste werkgever verder moest, besloot ik ervoor te gaan en ben fulltime gaan schilderen. Of eigenlijk is de benaming ‘investeren in mezelf’ een betere woordkeuze.

Elke dag ben ik bezig met schilderen. Wanneer ik, om welke reden dan ook, een dag niet met verf en een kwast in de weer kan, dan nog is mijn hoofd met iets bezig. Meestal zelfs met meerdere dingen tegelijk. Vergelijk het maar met een pannetje melk op het gasfornuis. Wanneer je het gas niet lager draait blijft het overkoken en ik heb de ‘uit-knop’ nog steeds niet gevonden….

In september van 2013 ben ik begonnen met een deeltijdopleiding aan de Kunstacademie. Hoofdzakelijk  omdat ik m’n vakkennis wil verbreden maar vooral met als doel; een eigen authenticiteit ontwikkelen. Want wanneer je je werk zo graag doet dat een werkdag niet lang genoeg kan zijn, waarom zou je dan iets anders gaan doen?