Project Description

Vincent maakt vanaf zijn twintiger jaren realistische figuratieve bronzen beelden. Hij heeft portret- en modelboetseerles gevolgd bij de toenmalige “Vrije academie de Vlietstreek” in Voorschoten. Vincent maakt vrij werk maar maakt ook portretten van mens en dier in opdracht. Zijn drang om te creëren en vorm te geven komt van binnenuit. In zijn atelier in Hillegom geeft Vincent boetseerles voor beginners en gevorderden. Ook individuele begeleiding is mogelijk.

Wetenswaardigheden over Vincent, zijn contactgegevens en waar zijn werk te zien is, is te lezen op zijn website www.vincentdekievit.com

NIEUWS: Vincent de Kievit is in november 2018 deelnemer aan de Kunstmaand Ameland

Een aantal bronzen kunstwerken van beeldhouwer Vincent de Kievit zijn de hele maand november te zien tijdens de jaarlijkse kunstmanifestatie “Kunstmaand Ameland” https://www.kunstmaandameland.com

Aan de Kunstmaand nemen meer dan 100 kunstenaars uit binnen-en buitenland deel en zijn op bijzondere locaties verspreid over het hele eiland.

Vincent heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan een aantal grotere bronzen beelden die in de buitenruimte van het restaurant ’t Koaikers Huus worden geëxposeerd https://www.koaikershuus.nl

Zo zullen een bronzen slechtvalk, twee vliegende Smienten en het beeld getiteld “Koudwatervrees” naast andere kleinere werken te zien zijn.

Ook maakte Vincent voor deze gelegenheid een bronzen beeldje van een fragment van de historische reddingsboot van Ameland “Abraham Fock” als eerbetoon aan de bemanningsleden van deze historische reddingsboot die hun leven in de waagschaal stellen, om schipbreukelingen en drenkelingen te redden.

Het restaurant ’t Koaikers Huus, Kooiplaats 6, 9164 KN Buren (naast de historische Nassau eendenkooi) wordt gerund door de culinair bevlogen eigenaren, Rik en Martine, die e.e.a. over Vincent’s werk kunnen vertellen.

Een bezoekje aan de ‘t Koaikers Huus kan prima worden gecombineerd met het verzorgen van de inwendige mens.