Laden Evenementen

BIBkunst 15 jaar.

Het hele jaar 2022 viert de kunstenaarsvereniging Bollenstreek-In-Beeld, kortweg BIB, haar derde lustrum. Onder andere met deze reizende tentoonstelling van alle leden. De tentoonstelling kreeg de titel ‘Rond in het vierkant’ mee. Kunstenaars van verschillende disciplines bewerkten allemaal op eigen wijze een paneeltje van 40/40 cm. Dat resulteerde in een mooie potpourri van schilderwerk, keramiek, glaskunst, textiele werkvormen en papier reliëf. Ieder was vrij naar eigen inzicht het paneel te vullen, als….. er maar een cirkel in te zien is. Dat is gelukt! Het maakt van de collectie die van diversiteit aan elkaar hangt tóch een mooi geheel.

De expositie was eerder te zien in Lisse en in Leiden en dan nu in Katwijk. De leden van BIBkunst komen uit diverse bollendorpen: Bennebroek, Hillegom, Lisse, Voorhout, Noordwijkerhout en Noordwijk.

In 2007 werd de vereniging opgericht met als doel: Elkaar inspireren en kunst op de kaart zetten in de samenleving. Dat klinkt spectaculair maar ziet er vaak bescheiden uit. Je kunt tijdens je wandelingen plein-air schilders tegenkomen, je kunt in een winkelstraat op een pop-up galerie stuiten, je kunt bij een bezoek aan je huisarts in een wachtkamer vol kunst komen te zitten of als je een boek gaat lenen de kunst van alle leden aan de muren zien. Of…Zoals nu: de jubileumexpo bewonderen bij DUNA in Katwijk.

De expositie wordt 7 oktober 16.00 uur geopend door Leontine van der Klugt, atelier Artem Vivendi. Onder het genot van een glaasje kunt u kennis maken met de BIBkunstenaars en hun werk. Welkom!

De expositie is te bezoeken van 7  t/m 30 oktober 2022

Voor openingstijden check de website van DUNAatelier

DUNAatelier

Duinplein, bij de Vuurtoren Boulevard Zeezijde 31, 2225 BB Katwijk aan Zee