Samen gemaakt

In 2023 hebben we een bijzondere expositie georganiseerd, waarbij het werk van de ene kunstenaar model stond voor werk van een andere kunstenaar. We noemden de expositie Transitie. Op deze pagina vindt u een terugblik van een paar werken. 


Klaar Wolff heeft het schilderij Drag queens gemaakt, Anita van Vliet had hiervoor de voorbeelden van pauwenoorbellen en een pauw van gelijmd glas ingeleverd. 


Smyrnawerk van Eva Neuteboom geïnspireerd op het werk 'Spreng op Landgoed Heidestein' van Marjolein Sterkenburg


Van een serie werken van Klaar Wolff over de corona periode, waarbij een corona vogel een hoofdrol speelde (temidden van politieke situaties) tot een werk getiteld: de vogel Año Roc van Peter Oosterhout. 

Waarbij Ano Roc het omgekeerde van Corona is, maar “de vogel Roc” tevens een mythisch wezen is. (En Año is Spaans voor jaar).

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Roc_(mythisch_wezen)

 

 


Henk Kasbergen maakt prachtige pentekeningen van onderwerpen uit de natuur. Anita van Vliet weet zo'n onderwerp van de tekening tot sieraden te verwerken. Dit keer stonden uitgebloeide klaprozen op de tekening, de klaprozenbolletjes zijn oorbellen geworden.  


Linker werk is van Julia Koolloos en dat was de inspiratie van Lida van Wickeren voor het schilderij dat er naast staat.


Ton Meeuwenoord (rechts) liet zich voor de transitie inspireren door een schilderij van Lida van Wickeren (links). 


Het schilderij 'Parasol Pine Paradijsje' van Marjolein Sterkenburg,  is geïnspireerd op een stukje uit het schilderij van Ton Meeuwenoord genaamd Parade blokkade


Het werk van Peter Topper was geïnspireerd op een foto van zijn schoondochter, Annaleena Peel Linna. Het verbeeldt een regenachtige avond in de herfstregen met de wasem op de ruiten van de auto. France Linder maakte van dit schilderij weer een eigen interpretatie


Ine Kaaij maakte een schilderij van de bloemen van een berenklauw en Peter Topper abstraheerde de vorm en kleur enigszins


De natuurlijke kleuren en vormen van het werk van Eva Neuteboom hebben mij, Mari Bongaerts, geïnspireerd, omdat ik vlak daarvoor naar New York ben geweest. De skyline van New York vormt een extreem contrast door het gebruik van massa’s beton, steen, glas en staal, de strakke lijnen en grote vlakken.