Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwe Oogst

In gezondheidscentrum Oranje Nassau in Lisse is vanaf 9 april drie maanden lang de expositie te bewonderen van de nieuwe leden van kunstenaarsvereniging Bollenstreek-in-Beeld, kortweg BIB. Er is werk te zien van drie nieuwe leden:

Miranda Draijer heeft een beroepsachtergrond in de reclame en de mode en ontwikkelde in de avonduren haar kunstzinnige kwaliteiten. Vooral boetseren en keramisch vormen heeft haar passie en zij toont in deze expositie sculpturen van klei. In het schilderen heeft zij zich toegelegd op portret en modeltekenen en ook daarvan zijn de resultaten bij deze expositie te zien

Beeldhouwer Vincent de Kievit is nog maar kort woonachtig in de Bollenstreek. Vincent is naar de Bollenstreek verhuisd vanwege het creatieve klimaat van de streek en de mogelijkheid om aan huis te werken en daar ook boetseerlessen te geven.

Hij maakt bronzen beelden van mens en dier in opdracht maar maakt ook vrij werk. Zijn werk laat zich typeren als realistisch figuratief met een eigen signatuur en emotie.

Sylvia Duits-Hofland is – na jarenlang te hebben geschilderd- overgestapt op fotografie.

Middels een opleiding portretfotografie heeft zij zich vooral op het fotograferen van mensen gericht. Zij houdt ervan om iets toe te voegen aan een portret, iets van het persoonlijke of de interesse van de geportretteerde zichtbaar te maken. Op de expositie hangen daarom klassieke portretten, maar ook moderne foto’s.

De expositie is te bezichtigen Oranjelaan 96b van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Aanbevolen kijktijd: dagelijks tussen 10.30 uur-12.00 uur.

Op https://bibkunst.nl/bib-kunstenaars/ kunt u werk van deze kunstenaars vinden en tevens hun websites.