Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

In de Huisartsenpraktijk Oranje-Nassau  in Lisse vindt vanaf 4 januari 2019 mijn eerste solo-expositie plaats. Er hangen schilderijen gemaakt vanaf mijn creatieve start in 2006 en er staan geboetseerde portretten en een enkel beeld gemaakt vanaf 2010. Ik ben laat begonnen met tekenen, schilderen en boetseren, maar ben heel blij met dit ontdekte talent om met verf en klei vooral mensen vorm te geven.

Vanaf het begin heb ik een voorkeur om portretten te schilderen en te boetseren. Mijn inspiratiebronnen zijn heel divers. Ik word bijvoorbeeld geraakt door een schilderij, zoals een zelfportret van Rembrandt op een expositie of door een krantenfoto van de troonrede van onze vorige koningin, Beatrix. Ook ben ik groot fan van Amy Winehouse en sommige foto’s van haar worden uiteindelijk de basis voor een schilderij. Vaak gaat het om de blik in iemands ogen of de specifieke houding van de personen die ik op het doek wil vastleggen.

Een ander deel van mijn schilderijen zijn life geschilderde portretten of schilderijen gebaseerd op zelfgemaakte foto’s van situaties die mij raken. Zoals bijvoorbeeld de hondjes die op hun baas wachten of de oude vader met zijn dochter die genieten op een bankje in Gent.

 

De geboetseerde portretten zijn allemaal gemaakt op de Wackersacademie in Amsterdam of bij Pier-K in Hoofddorp waar levende modellen geduldig urenlang stil zitten. Dat is ook de reden waarom de meeste koppen geen glimlachende maar een wat chagrijnige, ontspannen gezichtsuitdrukking hebben.

 

Ik hoop dat u blij wordt van het bekijken van de tentoongestelde werkstukken. Meer informatie over mijn werk geef ik graag. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de huisartsenpraktijk aan de Oranjelaan 96b te Lisse en loopt tot eind maart.

Carla Ruigrok

06-51504337