Project Description

Mijn naam is Marjolein Sterkenburg (1962)

Sinds 2021 woonachtig in Hillegom met man en Friese Stabij met 2 uitwonende dochters. Vanaf jongs af aan creatief bezig geweest en kunstgenen meegekregen!

Mijn opleiding heb ik gehad in Utrecht aan de lerarenopleiding (SOL) in de vakken TEKENEN en HANDVAARDIGHEID. Daarna heb ik in de avonden nog 2 jaar Grafische Vormgeving aan de Kunstacademie te Utrecht gevolgd. Vervolgens ben ik met veel plezier 20 jaar Docente Beeldende Vorming geweest in het voortgezet onderwijs. In mijn vrije tijd heb ik 8 jaar deelgenomen aan een Grafiekgroep tussen 2001 en 2009, daar heb ik gewerkt aan de volgende technieken; Etsen en aquatint en met name linoleumsnedes maken in meerkleurendruk.

Vanaf 2012 kwam de passie voor het tekenen en schilderen weer terug! Hierin ervaar ik een enorme gedrevenheid en vrijheid, ik voel me dus eigenlijk vooral een schilderes! De meeste schilderijen zijn gemaakt met acrylverf maar ook het schilderen met watervermengbare olieverf ben ik nu aan het ontdekken! Mijn inspiratie komt vanuit de natuur, de impressies die ik opdoe tijdens mijn wandelingen met de hond of op vakanties. Altijd op zoek naar mooi licht, mooie vormen en kleuren met een beetje een grafische blik.

Instagram:  marjoleinsterkenburg

Facebook:   marjoleinsterkenburgschilderijen

Website:     www.marjoleinsterkenburg.nl